Vilka solglasögon passar dig?

Det finns många olika typer av solglasögon. Vilken typ som passar en person beror på ansiktsform, frisyr och generellt utseende. Har du ett runt, avlångt, fyrkantigt, ovalt eller hjärtformat ansikte? Personer med runda ansikten passar ofta väldigt bra i ett par rektangulära eller fyrkantiga solglasögon. Det hjälper att skapa definition i ansiktet då de skarpa kanterna på glasögonen kompletterar ansiktets runda drag. Prova ett par Ray-Ban Wayfarer och se hur de ser ut på dig – det kan vara en vinnare! Som regel är det bäst att undvika runda glasögon när man har ett runt ansikte, eftersom det blir lite kaka på kaka.

Som du märker är tanken att man använder glasögonen till att balansera ut sina egna ansiktsdrag och former. Om du har ett avlångt ansikte kan du satsa på ett par solglasögon som är breda, som pilot eller oversized á la Jackie Onassis. Precis som att runda ansikten passar bäst med fyrkantiga solglasögon, är det oftast bäst att man har runda solglasögon om man har ett fyrkantigt ansikte. Annars blir det lätt för hårt och för mycket skarpa kanter.

Eller är du en av de som har välsignats med ett ovalt ansikte? Då kan du välja vilken form som helst på dina solglasögon, även om fyrkantiga solglasögon ofta ser riktigt bra ut då de ger den där extra definitionen. Gå gärna till optikern och testa solglasögon i person för att få allra bäst intryck av vad som passar dig. Personalen kan alltid hjälpa till och komma med smakråd. Glöm inte munskyddet!