Skapa reseminnen

Att resa är verkligen underbart och för många är det en av de allra största passionerna i livet. Känslan av att upptäcka och se någonting nytt, slår det mesta och är viktigt att uppleva för att få en bättre kännedom om hur världen ser ut och vad som skiljer många olika kulturer åt. På detta sättet kan få vi en bättre förståelse för varandra och hålla koll på läget i världen.

 

Men många resor tar slut alldeles för fort och för att du ska kunna bevara känslan som du får av att resa längre, kan det vara en bra lösning att skapa reseminnen i hemmet som du kan påminnas av varje dag. Minnen som tar dig tillbaka till de vita sandstränderna i Brasilien och den goda maten du åt.

Dokumentera din resa

Första steget är att alltid dokumentera din resa. Detta kan vara i skrift eller i form av foton. Det viktigaste är egentligen att du har någonting som du kan påminnas av. ock kommer talesättet att en bild säger mer än tusen ord, iallafall i detta fallet stämma ganska bra. Så för att du ska kunna blicka tillbaka på de resor som du har gjort, rekommenderar vi att du även fotar så mycket som du kan. Dessa foton kan du sedan använda som skärmsläckare på mobilen, datorn eller varför inte köpa tavelramar, så att du kan rama in dina favoritbilder från resan?

Köp souvenirer

Ett annat tips är att inreda hemmet med souvenirer från din resa. Kylskåpsmagneter i all ära, men försök att tänka utanför ramen och köp en souvenir som du faktiskt kommer få användning av. Kanske en fin kaffekopp eller en pläd som du kan använda året om?