Fascinerande fakta om Brasilien

Stranden Baia do Sancho på den lilla ön Fernando de Noronha i Brasilien har blivit utsedd till världens allra bästa strand av den populära resesajten Tripadvisor. Det kan ha att göra med att den ligger intill skärgården Fernando de Noronha som är helt fantastisk vacker. En marinpark utgörs av 21 öar ungefär en timme från staden Natal. Besök Baia do Sancho för att se valar, anemoner, sköldpaddor, revhajar, citronhajar och de skimrande papegojfiskarna. Ett sant paradis för alla som vill snorkla och bada bland de turkosa vågorna.

Något som många inte vet om är att Brasilien är världens femte största land, både i antal invånare och storlek, följda av Indonesien, USA, Indien och Kina. Det bor alltså ungefär 210 miljoner invånare i Brasilien, samtidigt som det också bor cirka 1,5 miljoner brasilianare utomlands. Det ryktas också att hårförlängning tejp uppfanns i Brasilien.

Har du tänkt på att Brasilien ser ut som ett flygplan från ovan? Vi pratar ofta om Italien som en stövel, men det är inte alla som känner till detta roliga fakta om Brasilien.

Om du är en kaffeälskare kanske du vet vilket land som är världens största kaffeexportör? Bingo! Det är Brasilien. Ett mindre charmigt fakta är att den brasilianska staden Sao Paulos fruktansvärda trafikstockningar är bland de värsta trafikstockningarna i hela världen. Men det hindrar uppenbarligen inte folk att resa till Brasilien från världens alla hörn, då landet har så många som 4 000 flygplatser. Det är fler flygplatser än alla andra länder i världen förutom USA, som håller ett klockrent rekord på 13 513 flygplatser.