Fira semester

Efter ett långt och knepigt arbetsår är det nu äntligen semestertider! Och vad passar bättre än ett ordentligt kalas för att fira semestern? Nu när det är perfekt väder för trädgårdskalas och vi dessutom börjar bli vaccinerade i större utsträckning tycker vi definitivt att det är något att ta vara på.

Genom att köpa fällbart bord och bänkar kommer du lätt få plats med många gäster som ändå kan sitta i sina egna grupperingar. Ett partytält kan vara bra att säkra upp med, för även om det är mitt i sommaren kan ju ingen garantera solsken. När kvällen kommer blir det också lite extra mysigt med tända ljus och annan mysbelysning i ett partytält.

Mat och dryck

Det kan låta svårt och jobbigt med trädgårdsfest, men det behöver det inte alls vara. Med ett minimum av planering kan du få en helt fantastisk fest, utan speciellt stor arbetsinsats.

Mat som är både enkel att laga, servera och äta är perfekt för utomhuskalas. Gör en rejäl pastasallad, så kommer folk bli både mätta och glada. Vill du lyxa till det lägger du upp ingredienserna för sig i olika skålar och låter var och en välja hur de vill komponera sin sallad.

Vin på box är enkelt och ändå gott. Välj ett rött och ett vitt eller rosé, ställ fram glas och låt gästerna förse sig själva. De billigaste glasen på IKEA är nästan lika billiga som plastglas, och ger en mycket festligare känsla.

För dem som inte dricker alkohol ställer du fram läsk och vatten. Både barn och vuxna gillar snygga glas även om det inte är alkohol i dem. Kommer det barn kan det vara smart att skaffa några extra glas att ha i reserv.