Lämna hunden på pensionat

Vid en utlandsresa är det många som kämpar för att få hundvakt. Ibland går det inte att hitta någon som kan passa den fyrbenta familjemedlemmen. Det är ändå inte en anledning till och stanna hemma. Boka istället in djuret på ett pensionat. De senaste åren har dessa typer av tjänster ökat dramatiskt och det finns väldigt många alternativ att välja på. Även om det kan kännas lite jobbigt att lämna hunden till okända människor brukar de flesta hundar gilla det otroligt bra.

Ett pensionat innebär inte att huden får sitta ensam i en hundgård under hela vistelsen där någon bara kastar in mat och vatten, utan den kan räkna med både kärlek och uppmärksamhet. Är hunden väldigt social och tycker om andra hundar kan den till och med få fyrbenta vänner att leka med!

På pensionatet finns det ofta en stor inhägnad rastgård. Här får hunden möjlighet att springa och leka helt fritt under en stund varje dag. Personal från pensionatet kan aktivera hunden och leka med den. Ibland finns det hundgård utomhus som hunden får vara i vid bra väder, men de flesta pensionat har idag egna rum till hundarna. Där finns möbler att ligga skönt i. Ofta rekommenderas man som ägare att skicka med hundens bädd eller filt så att det finns lukt av hemma med. Det kan göra en något mer osäker hund betydligt lugnare och tryggare under hela vistelsen. Kom också ihåg att dessa människor dagligen jobbar med detta och är proffs på sin sak.