Brasiliansk matkultur

Många reser till Brasilien för matens skull. Det är heller inte så konstigt då Brasiliens matkultur räknas som världens mest exotiska och varierande. Detta beror framförallt på att Brasilien sedan år 1822 har haft fri invandring och matkulturer från hela världen har därför blandats, vilket gör Brasiliens mathistoria väldigt unik. Om du vill resa till ett land som erbjuder ett varierat utbud och som även serverar härligt kaffe, så bör du boka din nästa resa till Brasilien.

Känt för sitt kaffe

Brasiliens klimat lämpar sig utmärkt för kaffeodling, vilket har gjort Brasilien till ett av de land som exporterar mest kaffe i hela världen. Brasilianskt kaffe kännetecknas för sin lite mer syrliga smak, som sedan oftast kombineras med noter av nötter, choklad eller kola. Ett fylligt kaffe som lämpar sig lika bra för din Nespresso kaffemaskin , som för din kaffekokare.

Kokkonst och matlagning

Ett stort kännetecken för Brasiliansk matlagning och kokkonst är den varierande smaken, kryddsättningen och val av ingredienser. Detta gör att du oavsett smak och diet, kan hitta en passande maträtt som faller dig i smaken.

Utbudet av brasilianska restauranger är stor även i Sverige och är ett bra sätt för dig att lära känna smaken och vilka typer av maträtter som du kan förvänta dig att serveras under din resa. Men många maträtter är också enkla att tillaga hemma och kräver inte särskilt många ingredienser. Ett exempel är den brasilianska böngrytan, som är omåttligt populär och som även passar dig som är vegan. Brasilien är även känd för sitt stora urval av färsk frukt och grönsaker. Så om du äter en växtbaserad kost är Brasilien ett säkert resmål för dig.