Hyr färdmedel i Brasilien

Att lita sig blint på tunnelbanan, bussar eller spårvagnar när man befinner sig utomlands kan sätta käppar i hjulet under semestern. Därför är det många som istället väljer att hyra ett eget färdmedel såsom bil, moped eller elcykel. Det underlättar tillgängligheten, du kan upptäcka mer av staden du besöker och behöver heller inte planera dagen efter hur kollektivtrafiken går. Den är i Brasilien heller inte alltid särskilt pålitlig och du vill inte bli strandsatt ifall bussen skulle bli inställd.

Vad vill du besöka?

Innan du bestämmer dig för vilket typ av färdmedel som du ska hyra är det två saker som du måste fråga dig själv. Vilka platser runt ditt boende vill du besöka och hur långt är det dit? Om det är en längre sträcka och ni också är några personer i resesällskapet, kommer det till exempel både att vara mer praktiskt och lönsamt att hyra en bil. Medans om ni inte behöver färdas särskilt långa sträckor kan vara bättre att hyra ett mindre färdmedel som cykel eller moped.

Läs igenom villkoren

När du väl har bestämt dig för vilket färdmedel du vill använda och varifrån du kan hyra det, så är det dags att slå slag i saken och skriva under avtalet. Fundera på hur många dagar ni vill låna färdmedlet och innan du skriver på var noga med att läsa igenom avtalet och inkluderade villkor. Det kan till exempel röra sig om extra kostnader som inte har diskuterats under förhandlingen eller vad som händer om du skulle råka skada fordonet. Sedan är det bara att tuta och köra!