Lästips inför semestern

Om du gillar att ligga på stranden och läsa böcker då har du kommit helt rätt! Brasiliens stränder är bokentusiastens paradis. Så vilka böcker ligger på topplistan just nu? Jan Guillou toppar listan över de populäraste skönlitterära böckerna i sommar, med “Slutet på historien”. Lite lättare stämning bjuder Sigge Eklund på i bästsäljaren “Livets små njutningar”. Läs om den framgångsrika dirigenten Thomas Brander ute i skärgården i Kjell Westös “Tritonus” eller njut av den nostalgiska “Fjärilsvägen” skriven av Patrik Lundberg.

Ni som föredrar facklitteratur kan fördjupa er i hälsa, välmående, finans och emotionell intelligens med populära böcker från topplistan på Bokus. Nummer ett just nu är pocketboken “Gnisselzonen : så lyckas du bli av med trötthet, värk, sömnproblem” skriven av Anna Hallén Buitenhuis. Eller dyk ner i sårbarhetens drottning Brené Browns värld med “Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete.”

Oavsett vilket humör du är på och vilken typ av böcker du föredrar finns det så mycket att välja på. Men glöm inte att packa ner dina läsglasögon – det vore snopet! Det är iofs också härligt att lyssna på ljudböcker när man är på semester, vilket kan vara ännu enklare när man ligger under parasollet och sträcker sig ut på det sköna badlakanet. Lyssna på Håkan Nessers “Den sorgsne busschauffören från Alster”, “Där kräftorna sjunger” av Delia Owens eller få en insikt i hur det är att leva med Adhd i Lotta Borg Skoglunds “Adhd : från duktig flicka till utbränd kvinna”.