Äventyrliga resor till Brasilien

Brasilien förknippas ofta med solbränna, underbara stränder och häftig musik, men det går också att ha en lite mer sportig semester i Brasilien om man vill. Även om solen fortfarande gassar i Rio de Janeiro, men uppe i bergen blir det så klart lite kyligare. Temperaturen sjunker sällan under 20 grader, men det är en jättefin temperatur för sportiga äventyrare som vill upptäcka Brasiliens vackra natur på cykel, motorcykel eller moppe.

En hopfällbar cykel kan du ta med dig cykeln på flyget och upptäcka Brasiliens alla otroliga naturområden på ett fritt och häftigt sätt. Sedan går det alltid att hyra motorcyklar, cyklar och mopeder. Även om man börjar sin resa i en av de större städerna så finns det otroligt mycket att upptäcka i landets olika regioner. Vem vill inte se Amazonas 2,5 miljoner kvadratmeter stora regnskog? Tipset är emellertid att planera det äventyret mellan maj och juni om man vill undvika monsunregnen och den allra hetaste säsongen.

Sedan har vi de 2,68 breda och 82 meter höga Iguazufallen som bara är ett måste om man älskar vattenfall och reser till Brasilien. Det är ett av världens största vattenfall och det är en syn man inte glömmer så länge man lever, vilket verkligen är värt att investera i. Så vad sägs om att packa de där hopfällbara cyklarna och kombinera strandlivet med lite vassare äventyr? Oavsett hur ni rör er omkring i landet är det alltid enkelt att ta med sig en hopfällbar cykel och det kostar heller ingenting extra.