Resa med barn

Hur förbereder man ett barn på den första resan? Att flyga flygplan kan upplevas som en hel evighet och lite till för ett litet barn. Försök redan innan förklara att man kommer behöva sitta still jättelänge, men också att motivera med hur härligt det kommer bli att bada i poolen och havet när man väl är framme. Försök sedan att göra resan till en så behaglig och trevlig upplevelse som det bara är möjligt. Att kunna plocka fram några små presenter under själva resan kan vara ett vinnande koncept.

Tycker barnet om att rita, köp kritor och en ny målarbok. Det kan hålla dom sysselsatta ett tag om det behövs. Samtidigt behöver man inte plocka fram om resan i sig är så spännande att det finns mycket annat och titta på. Som att titta ut genom fönstret, det brukar många barn uppskatta. Försök därför att boka sittplatser så att ni hamnar vi fönstret.

Tänk också på när på dygnet som flyget går. Försök att undvika riktigt tidiga morgnar och liknande för att så gott det går minska att rubba dygnsrytmen för barnet. Riktigt trötta barn kan vara svår att trösta och tröttheten kan sitta i också dagen efter. Det är synd att påverka semestern på det sättet om det går och undvika. Samtidigt ska man komma ihåg att man alltid känner sitt eget barn bäst. Fundera igenom hur ni på bästa sätt tar er från Sverige till er destination utan att det blir för jobbigt.