Cykelsemester i Brasilien​

Cykelsemester kanske inte är det första du tänker på när du tänker på Brasilien, men sanningen är den att man kan arrangera spännande cykelsemestrar jorden runt och Brasilien är inget undantag. Några av de mest otroliga rutterna är Porto Alegre, Rio Grande do Sul – Salvador, Bahia, Sertão i nordöstra Brasilien, Espirito Santo, Cananéia till Paranaguá och givetvis de energiska städerna Rio de Janeiro, Belo Horizonte och Sao Paulo. Även om de inte har cykelvägar som vi har i Sverige går det utmärkt att cykla längs vägkanterna så länge man är försiktig och på alerten med cykelhjälm och knäskydd på.

Brasilien har olika landskap och vyer att bjuda på och därför rekommenderar vi en cykelsemester i olika etapper, så att man får ta del av de oändliga stränderna, sanddynerna, stadsbilderna och bergsområden med utmaningar för även de mest rutinerade cyklisterna. Om det är något Brasilien har gott om så är det magnifika landskap och vackra naturområden. Här gäller det så klart att tänka på att det blir väldigt varmt när det är högsommar i Brasilien. Om man lägger sin cykelsemester under våren eller hösten när det inte är högsäsong så kan man också få billigare flygbiljetter och hotellrum.

Vad ska man packa till en cykelsemester? Baddräkt, cykellås, keps och solkräm kommer man ganska långt på! Om man vill så går det att hyra cykel på plats, men hardcore cyklister tenderar att vara ganska fasta vid sina cyklar och då kan man så klart ta med sig sin cykel på planet.

bicyclist-passing-the-road-near-the-river-163407
concrete-buildings-under-clear-sky-1860705