Svemester

I år är vi många som kommer spendera semestern på hemmaplan. Men det behöver inte betyda varken trist eller ingen resa. Sverige är ett stort land med många fantastiska ställen att besöka, så det kan bli en lika bra semester som vanligt, även om den tillbringas i vårt avlånga land. Det enda kruxet kan vara vädret, Sverige är ju inte 100% solsäkert ens under sommaren. Med brun utan sol ansikte kan du dock få till ett sommarfint glow även om solen gömmer sig.

Visst längtar de flesta av oss efter sol och bad. Längs med Sveriges kuster finns det gott om stränder som erbjuder både salta och söta bad. För den som inte gillar havet finns det också mängder av sjöar som erbjuder en annan typ av bad. 

camp-1163419_960_720

Badorter

Sveriges kust är i det närmaste oändligt lång, och det finns hur många badorter som helst, från Piteå i norr till Ystad i söder. En av de mest kända är kanske Mölle i Skåne. Här badade turister redan i slutet av 1800- och början av 1900-talet. 

Camping

Om du gillar att resa i vanliga fall kanske det är i år du provar på att campa. Camping är inte, som många tror, detsamma som att bo i tält. På många campingar finns det både stugor och husvagnar att hyra.

Att bo på en camping är en mysig stund nära naturen. Ska du sova i tält är det klokt att investera i ett bra liggunderlag, för brist på sömn kan förstöra de bästa upplevelser.