Ponta Negra

Ponta Negra ligger ungefär en mil utanför centralortenNatal. Men i realiteten har de båda orterna vuxit ihop och när man färdas mellan orterna upphör aldrig bebyggelsen.

Åtminstone inte om man åker den vanliga vägen, om man istället väljer den betydligt trevligare kuststräckan ”Via Costeira” så ser det lite annorlunda ut även om den kantas av ganska många hotell.

Modernt och mycket turister

Ponta Negra är idag en modern turistort även om de gamla och betydligt fattigare delarna också lever kvar. Detta i princip sida vid sida med de nya hotellen, lägenhetskomplexen och restaurangerna.

Det hela började egentligen kring mitten av 90-talet då medelklassen från Natal åkte ut till den slumrande fiskebyn som kunde erbjuda finare stränder och bättre surfingvågor än vad som fanns inne i Natal.

Sedan har det bara rullat på och idag är Ponta Negra ett stort resmål för bland annat skandinaver, italienare, portugiser och engelsmän, men alltjämt också för Natals invånare.

Sol och bad

Det var alltså ständerna och havet som lockade och det är fortfarande i första hand detta som lockar alla turister.

Beachen i Ponta Negra
Beachen i Ponta Negra

Stränderna är verkligen fina och vattnet är varmt och skönt. På grund av de tidvis höga vågorna kan det dock vara lite besvärligt. Vilket å andra sidan surfarna uppskattar!

Ju närmre sandbacken i norr man kommer ju mindre blir vågorna.

Alla soltörstande turister lockar naturligtvis strandförsäljarna och det är lika bra att redan från början ställa in sig på att det formligen kryllar av dem.

Gott om strandförsäljare
Gott om strandförsäljare

Det sälj till exempel vatten, öl, caiprinhias, grillspett, crepes, räkor, musslor, frukter, kepsar, shorts, fotbollströjor, smycken, hängmattor och mycket mer.

Mat och nöjen

Ponta Negra har massor med restauranger. Dessa är vanligtvis lite dyrare än i mindre turisttäta områden, men är med svenska mått ändå överkomliga. Tänk på att rätterna ofta är för två personer!

På bargatan ligger det ett 10-tal barer och klubbar.Salsa Bar är mest populärt och här blandas turister med brasilianare i ett varm och härligt festande.

Så gott som varje kväll ordnas uppvisning i såväl salsa som den brasilianska kampsporten Capoeira. Ett besök rekommenderas starkt!

Capoeira-uppvising på Salsa Bar
Capoeira-uppvising på Salsa Bar