Om Brasilien

Brasilien erbjuder verkligen allt och på bara några få semester-veckor i landet är det omöjligt uppleva allt. Faktum är att man kan åka tillbaka dussintals gånger och fortfarande känna att man har massor kvar att se.

Detta beror naturligtvis mycket på att landet är så väldigt stort, här finns sol-och-bad-paradis som till exempel Natal, heta storstäder som Rio de Janeiro och inte minst regnskog och den fantastiskaAmazonasfloden.

Landet är känt bland annat för de maffigakarnevalerna , de mäktiga stränderna, sinfotbollstradition, för samba, värme och fest.

Brasilien är Sydamerikas största och världens femte största land, både till ytan och till folkmängden. Det upptar nästan halva Sydamerikas yta och är ungefär 19 gånger större än Sverige.

Idag är Brasilien Sydamerikas ekonomiska och politiska stormakt. Landet har mycket naturtillgångar och exporten av industriprodukter och råvaror växer snabbt. Men landet har en historia av kolonialism och slaveri.

Brasilianare är mycket vänliga och verkar alltid väldigt nöjda med sin tillvaro. Kanske för att dom tar varje chans att njuta och festa.

Det finns flera alternativ för dig som ska resa till Brasilien, både charter och reguljärt flyg.