Natal

underbara och bitvis branta stränder
Underbara och bitvis branta stränder

Natal är en modern badort och ett mycket populärt charter- och turistmål. Staden är främst känd för sina inbjudande och långa sandstränder dit både soltörstande paulistas (São Paulo-bor) och skandinaver hittar i stora massor.

Om Natal

Natal, med sina ca 300 soldagar per år, kallas ofta solens stad. Staden ligger nära ekvatorn och har små temperaturvariationer, medeltemperaturen är ca 26°C. Klimatet är tropiskt med mycket hög luftfuktighet (80-85%).

Staden har ca 800.000 invånare och är huvudstad i delstaten Rio Grande do Norte.

Omgivningarna

Norr och söder om Natal ligger det gott om pittoreska och trevliga småbyar med lugn och avslappnad atmosfär. Den populäraste semesterbyn heter Ponta Negra och har hotell längs strandkanten och underbara utomhusrestauranger.

Stränderna kring Natal lämpar sig bra för snorkling. Eftersom det är relativt blåsigt är surfing populärt.

Mer än bara sol och bad

Natal har mer att erbjuda än ”bara” fantastiska stränder. Till exempel kan du åka beachbuggy i sanddynerna eller göra utflykter till kringliggande byar och naturparadis.

Det finns ett stort utbud av restauranger och musikbarer samt några diskotek. På restaurangerna rekommenderas färska skaldjur.

Faciliteter

El: 220 V, adapter behövs för jordade kontakter.

Internet: Det finns gott om internetcafér i Natal. Dessutom ofta på hotell och i restauranger.

Språk: Trots att Natal är en turistort är det ganska vanligt att befolkningen såväl som personal i affärer, hotell, restauranger med mera inte talar engelska.

Uttagsautomater: Finns för VISA och MasterCard. Använd gärna automaterna märkta med Banco do Brasil.