Att tänka på inför Brasilienresan

brasilien

Planerar du din drömresa till det magiska landet där man talar närmare 180 olika språk, frossar i vällagade mat och dricka lokalproducerat kaffe? Då har du en oförglömlig resa framför dig som kommer att ge dig minnen för livet! Men innan du åker så finns det några saker som är bra att ha koll på för din egen säkerhet.

Vid inresan
För att komma in i Brasilien behöver du ett giltigt pass, samt en returbiljett bokad (För att uppvisa att du inte tänker stanna längre än 90 dagar). Du får även en blankett att fylla i på planet dit som stämplas vid passkontrollen vid ankomsten. Denna måste du spara och kunna uppvisa vid utresan, annars riskerar du böter.

Vaccinationer
Det finns inga obligatoriska vaccinationer, men man brukar rekommendera att du ser över ditt grundskydd av vaccin mot polio, stelkramp och difteri samt mot hepatit A och B.

Hälsa och sjukvård
Som svensk inresande har du rätt till akutvård på de brasilianska offentliga sjukhusen i landet. För att komma in på de privata sjukhusen måste du däremot kunna bevisa en täckande försäkring eller att du har tillräckligt med pengar att kunna betala för dig, så se över detta innan din resa.

Säkerhet
Det är en väldigt låg risk för terrorism i Brasilien, men däremot förekommer det mer av rån och övergrepp i landet – särskilt nattetid. Som turist i landet är det därför klokt att undvika att vara ute själv efter mörkrets inbrott, och att hålla sig till folktäta områden, om man vill vara på den säkra sidan. Det är även att rekommendera att du undviker områden där det pågår demonstrationer.

Naturens krafter
Mellan november och mars är det en regnperiod över de södra och sydöstra delarna av Brasilien, vilket medför kraftiga regn, översvämningar och även jordskred. Det här är sådant som kan påverka infrastrukturen i landet, varför det är bra att vara förberedd på det. Det medför även starka underströmmar i havet, så var aktsam vid eventuella bad under den perioden.

Hitta din resa idag här https://www.flygresor.se/brasilien