Fortaleza

Huvudstaden i delstaten Ceará i de norra delarna av Brasilien heter Fortaleza, vilket betyder ”fästningen” på portugisiska. Staden har drygt två miljoner invånare och växer snabbt.

Fortaleza är absolut värt ett besök; här finns det sol, shopping, bad, fantastiska stränder och inte minst ett imponerande nattliv.

Klimat

I dessa de nordliga delarna av Brasilien behöver man aldrig oroa sig för vädret. Det är solsäkert och temperaturen är jämn året runt.

Bad och stränder

Kring staden finns det ca 60 mil med underbara stränder. Precis som i Natal är det vanligt med Buggy-turer bland sanddynerna.

Räkna med att det kan vara ganska blåsigt.

Nattliv

Fortaleza är känt för sitt livliga nattliv. Det finns barer, restauranger och shower samt fullsatta klubbar med dans och musik varje dag i veckan.

Allra mest känt är förmodligen måndagskvällarna på klubben Pirata. Faktum är att Washington Post utsett just måndagskvällarna här till den bästa måndagen i världen!

Shopping

Staden har ett brett utbud för den shoppingsugne och erbjuder inte bara det brasilianska modet utan det mesta finns att få tag i.

Ett lite annorlunda inslag är butiker som skräddarsyr bikinis. Måtten tas direkt på plats och sedan kan du välja modell, färg, mönster etc.

På kvällarna dukas det upp till marknad på standpromenaden. Här erbjuds smycken, kläder, lädervaror, kläder, glass och fruktdrinkar med mera i långa rader.