Brasilianska drycker

Caiprinha
Caiprinha

Caipirinha

Caipirinha betyder ”bonddryck” och originalreceptet består av krossad lime, rörsocker och cachaca.

Men caipirinhas kan man blanda på mycket annat också. Passionsfrukt, mango och ananas är bara några exempel. Det viktigaste är att cachacan (det brasilianska sockerrörsbrännvinet) utgör grunden.

Om man istället väljer att bland med vodka får man capiroska istället.

Vatten

Rekommendationen är att hålla sig till vatten på flaska även om kranvattnet är ok i vissa större städer. Allra helst bör du dessutom välja att inte ta is när du köper läsk eller drinkar.

Vill du köpa en vatten naturell säger du ”ona agua” eller ”ona agua sem gas” om du skulle vilja köpa två vattenflaskor med bubbelvatten säger du ”dos agua com gas”.

Kaffe

Brasilien är det land i världen som odlar mest kaffe och nästan hälften av det kaffe som importeras till Sverige kommer från Brasilien.

Smaken på kaffet kan variera ganska mycket beroende på jordmån, gödsling, skötsel, plockning mm. Men kaffet är alltid gott!

kaffebonor

Öl

I Brasilien dricker ofta och gärna öl. Ölen som bland annat finns att köpa på stranden, i kiosker och självklart i butiker och på restauranger är vanligtvis ljus och vattnig.

Det är alltså en bra törstsläckare som alltid serveras mycket kallt och dessutom är väldigt lättdrucken… De vanligaste märkena heter ”Skol”, ”Sol” och ”Brahma”.