Bilsemester

Så du har bestämt dig för att bila igenom Brasilien. Brasilien, har jättemånga och gigantiska storstäder, och ett tungt trafikerat land. Det är en del regler, tips och generella kunskaper du bör lära dig för att på bästa, säkraste, och smidigaste sätt göra din bilfärd genom Brasilien till ett riktigt äventyr men en säker sådan.
Högst på listan av potentiella faror som bilist i Brasilien är rån. Därför gäller det att vara uppmärksam på vägarna och speciellt vid trafikstopp och övergångsställen. Även om det är mycket varmt i Brasilien för det mesta så är det ett bra tips att ha rutorna nästan helt uppdragna, då det är svårare att slå in rutan när glaset är nervevat någon centimeter. Ha alltid dörrarna låsta.

Det finns mycket att tänka på när du kommer till Brasilien som bilist. Brasilien har inte de bästa vägarna, det är inte sällsynt med väggropar, och stora sådana, samt lergropar. Du bör kolla upp vägförhållanden med lokala trafikmyndigheter för att vara på den säkra sidan.
I många av de mindre städerna, där det inte finns så mycket polisstyrka så finns det upprättat ett högt antal farthinder, som kallas lombadas. De är extremt höga farthinder som egentligen ska vara mycket synliga med markerande röd målarfärg, men detta är inte alltid fallet. Försiktighet är extremt viktigt. Viktigt är också att du bekantar dig med trafikskyltarna i Brasilien.

Det finns så mycket att se i detta stora vackra land, och terrängen är mycket ombytlig. Så då är det viktigt att du väljer en bil som är redo för alla klimat, vägar och väder som du kommer att köra igenom. Du ska vara säker på att din bil är besiktigad och redo för resan innan det är dags att påbörja äventyret, och skulle du behöva byta ut och köpa något nytt kan du köpa online på http://www.kopabromsar.se/ du kan köpa bromsar och däck som specifikt passar din bilmodell och som kan uthärda de varierande klimaten i Brasilien.

Det är inte konstigt att med ett så stort land så finns det så mycket att se men med bil kan du göra det mesta på din egen tid och du är inte bunden till flygtider osv. I landets huvudstad får du inte missa Cristo Redentor, Sugar Loaf, Corcovado eller de fantastiska stränderna mitt i Rio de Janeiro, d v s Ipanema och Copacabana. Norrut kan du heller inte missa, Iguazufallen som delas mellan Argentina och Brasilien och är verkligen något att beskåda.

Kom också ihåg att det finns många hemlösa djur i Brasiliens högt befolkade städer, detta orsakar en del olyckor, så försiktighet är verkligen viktigast när du bilar i Brasilien. Eftersom storstäderna är både folk- och- biltäta ska du vara beredd på att du kommer behöva parallellparkera ofta. Ett nyttigt tips är också att när du anländer till Brasilien, att du testar dig fram på vägarna först med lokaltrafik för att se hur chaufförerna navigerar och hur vägarna ser ut och det generella beteendet av förare och fotgängare.