Din guide till Brasilien!

Ipanema Beach
Ipanema Beach

Sugen på att resa till Brasilien? Då har du hamnat rätt! Här kan du läsa om landet som har  200 mil atlantstrand med fantastiska möjligheter till sol, bad, snorkling, surfing med mera.

Vidare erbjuds bra shopping, en storslagen natur, ett intensivt nattliv och underbar mat. Det är inte för inte som Brasilien är ett av de snabbast växande resmålen bland oss svenskar!

Brasilien är t ex känt för de storslagna karnevalerna, de mäktiga stränderna, sin fotbollstradition, samba, värme och fest.

Den som föredrar lata dagar på stranden väljer kanske sol-och-bad-paradiset Natal. Söker du storstadspulsen och stränderna på en och samma gång? Då är kanske Rio de Janeiro det naturliga valet.

För din resa till Brasilien finns det många alternativ. Du kan flyga reguljärt och ordna med boende på egen hand eller du kan välja charter med något av de stora bolagen. Eller varför inte kolla upp några mindre resebolag som har Brasilien som specialitet?

Om Brasilien

Brasilien är Sydamerikas största och världens femte största land, både till ytan och till folkmängden. Det är ungefär 19 gånger större än Sverige till ytan och har nästan 190 miljoner invånare.

Numera är Brasilien Sydamerikas ekonomiska och politiska stormakt. Landet har mycket naturtillgångar och exporten av bland annat industriprodukter och råvaror växer kraftigt. Brasilien utgör B:et i BRIC som är en förkortning för dom fyra största tillväxtländerna Brasilien, Ryssland, Indien och Kina.

Brasilianare är mycket vänliga och verkar alltid väldigt nöjda med sin tillvaro. Kanske för att dom tar varje chans att njuta och festa!

Den Brasilianska valutan heter real och är uppdelad i 100 Centavos. Läs om hur man växlar, kreditkortsbetalningar och dricks på vår sida om pengar.

Resmål

I ett så stort land som Brasilien finns det naturligtvis gott om bra och poplulära platser att besöka. På den här webbplatsen berättar vi om flera av dem. Nedan har vi gjort korta sammanfattningar om några av de allra populäraste.

Natal

En modern badort i nordöstra delarna och förmodligen det populäraste resmålet bland oss svenskar. I Natal ska du absolut prova att åka Beach Buggy samt surfa och snorkla!

Ponta Negra

Ungefär en mil utanför Natal ligger Ponta Negra. Här samlas både utländska och inhemska turister. Läser du guideböcker med några år på nacken står det ofta att Ponta Negra är en liten fiskeby. Det stämmer dåligt överens med dagens moderna samhälle med många och höga hotell etc.

Fortaleza

Fortaleza är en snabbväxande och  mycket populär turiststad i norra Brasilien med drygt två miljoner invånare. Sol, bad, nattliv och shopping. Här finns allt!

Pipa

Också Pipa ligger i den bland turisterna så populära nordöstra delen av Brasilien. Pipa är en charmig och liten by med underbara stränder. Trendigt och charmigt på en gång!

Rio de Janeiro

Den före detta huvudstaden med sina 14 miljoner invånare är av många ansett som världens vackraste stad. Rio de Janerio kommer att stå värd för såväl fotbolls-vm som sommar-os framöver. Läs mer nedan.

São Paolo

Brasiliens största stad och dess ekonomiska samt affärsmässiga centrum. En gigantisk industristad där många stora svenska företag har intressen. Läs mer om São Paolo.

Fotbolls-VM 2014

År 2014 avgjordes det 20:e världsmästerskapet i fotboll i Brasilien för andra gången. Första gången var 1950 då Uruguay vann före värdlandet och med Sverige på tredje plats.

Den här gången spelades  mästerskapet på 12 olika arenor i det fotbollstokiga Brasilien.  Läs mer om fotbolls-vm 2014.

Sommar-OS 2016

Nästa jätteevenemang som hamnade i Brasilien blev de 31:a olympiska sommarspelen. Två år efter fotbolls-vm kom OS för första gången att avgöras i sydamerika och valet föll på Rio de Janeiro. Läs mer om sommar-os 2016.